Robomow RC304 Robotgrasmaaier review

Voor de overgrote meerderheid van de tuinbezitters zijn er leukere taken dan het gras maaien. Dit geldt des te meer wanneer het in de zomermaanden bijna elk weekend nodig wordt. Dan wordt de luide benzinemotor uit de schuur gehaald. Het wordt niet alleen gebruikt om het gazon te maaien, maar ook om de buren te informeren over tuinwerk. Met een in de handel verkrijgbare elektrische maaier kan het allemaal stiller zijn – maar je moet wel op de kabel letten. Daar mag u in geen geval overheen rijden. En uiteindelijk blijft het maaien van het gazon vervelend, ook al kan dat op verschillende volumes. De robotmaaier Robomow RC 304 is daarom een ​​uitstekend alternatief.

De leveringsomvang van de nieuwe Robomow RC304.

De Robomow RC304 maakt op het eerste gezicht een zeer hoogwaardige indruk. We hebben 150 meter grensdraad tot onze beschikking, wat meestal voldoende is, maar in kronkelende tuinen of met veel obstakels kan het schaars zijn. We hebben ook 200 haringen gevonden. Dat is genoeg om elke 75 cm een ​​gazonnagel te gebruiken. De benodigde kabelklemmen om de draad met het laadstation te verbinden en diverse kabelconnectoren. Een instructiehandleiding en een dvd zijn beschikbaar voor installatie. De praktische RoboRuler is ook inbegrepen om de exacte afstand tussen de grensdraad te behouden. Voor het laadstation, dat ook bij de levering van de best-maaien-robot-art wordt meegeleverd, zijn er ook metalen haken waarmee het station aan de vloer bevestigd kan worden. Als laatste heb je de besturingseenheid en een 15 meter lange verlengkabel nodig om het laadstation van stroom te voorzien.
De RC304 is dus echt optimaal uitgerust en laat niets te wensen over om een ​​vlotte installatie uit te voeren.

Robomow RC304 Robotgrasmaaier Batterij/Accu grasmaaier

1.078,50 out of stock
Laatste update was op: oktober 20, 2023 9:26 am

400m² | 2 jaar fabrieksgarantie

Robomow Robotmaaier RC304U

470,92 out of stock
Laatste update was op: oktober 20, 2023 9:26 am

1000m² | 2 jaar fabrieksgarantie

De perimeterdraad leggen voor de Robomow RC304.

Dit is gemakkelijk te doen dankzij de geweldige hulp van de Robomow dvd. Het is belangrijk om voor het leggen een korte schets van uw tuin te maken en een globaal plan op papier te maken. Het duurt niet lang en helpt veel. Er moet ook aandacht worden besteed aan de verschillende zones. Dit is bij onze testsite niet het geval, aangezien deze maar uit één zone bestaat. Vervolgens bedenk je waar je het laadstation gaat plaatsen. Nu hebben we de perimeter draad geleidelijk rond onze tuin gelegd. Bevestig vervolgens het laadstation en je bent klaar.

Nu laten we de Robomow eerst de draad verkennen om te zien of we hem goed hebben gelegd. De RC keert dan automatisch terug naar het laadstation. Daar kunnen we verschillende instellingen maken, hetzij rechtstreeks op het display, hetzij via de smartphone met de nieuwe app. Deze zijn beschikbaar voor Android en IOS van Apple. Eerst definieer ik mijn maaitijden met dag en tijd. Daarna heb ik de RC304 handmatig laten rijden om te zien hoe het werkt.

Ons testrapport: Robomow RC 304 robotmaaier nauwelijks hoorbaar

Een basisplek op het gazon is ook nodig. In onze ervaring is het logisch om dit aan de huismuur of op de rand van een bed te hangen. Rechts en links van dit basisstation moet ongeveer 2 meter gazon zijn zodat de robotmaaier ook goed om zichzelf heen kan maaien.
Het basisstation kan en moet aan het begin van het volgende seizoen worden gedemonteerd en veilig worden overwinterd. Men kan alleen maar hopen dat de bladeren goed vallen of dat er een sneeuwwinter komt. In deze gevallen zou de zwarte vlek gewoon verdwijnen. Maar dat is niet zo optimaal. We hebben daarom een ​​tip voor je.

Een robotmaaier heeft ook een huis nodig

Onze aanbeveling: het basisstation hoeft niet per se op het gazon te staan. Het kan ook op een vast pad zijn. Het absolute ideaal is echter een plek op een verhard pad of zelfs op de verharde vloer voor de auto in de carport. De meeste parkeerplaatsen zijn zo royaal gedimensioneerd dat dit “kleine ding” daar nog steeds zijn plaats kan vinden. Hierdoor ziet de onderkast er ook droog uit. Aangezien dit gezellige hoekje niet alleen de pauzeruimte is en ook niet alleen de e-tank voor de Robomow RC 304 robotmaaier, moet een derde ding worden overwogen. Misschien wel degenen met het grootste gedoe met installatietaken. Maak je geen zorgen, ook dat kan snel worden gedaan.

De effectiviteit van het maaiwerk:

De Robomow RC304 heeft een laag stroomverbruik en is zeer grondig. Zoals de meeste robotmaaiers, werkt het willekeurig. Velen vinden dit erger, persoonlijk denk ik dat het beter is, omdat er geen patronen of groeven in het gazon komen. Het is snel en het gazon wordt zichtbaar korter. Op het eerste gezicht is het gazongedeelte zo fijn en klein dat het kan blijven liggen. Omdat de RC ook het gazon mulcht, is er momenteel geen robotmaaier die met een opvangbak het gazon vangt. Het voordeel van mulchen is dat het oude gazon dient als meststof en voedingsstoffenleverancier voor de bodem.

De grondigheid:

Dankzij het grote en scherpe mes werkt de RC304 echt snel en grondig. Dankzij de speciale randmodus is hij ook aan de randen beter dan veel vergelijkbare robotmaaiers, maar kan daar toch af en toe iets stoppen. Dit is anders aan de oppervlakte, waar het gazon perfect wordt gemaaid en van maaien tot maaien beter wordt. Door regelmatig het gazon te bewerken en scherp te maaien en niet uit te scheuren, is het gazon aanzienlijk gezonder geworden en krijgt het een sterkere green. Al met al waren we zeer tevreden met het resultaat en de kwaliteit van de RC, met als resultaat een prachtige groene tuin.

Het uiterlijk en het ontwerp:

Visueel is de Robomow een favoriet. Ik hou van de gedurfde kleur en de moderne uitvoering van het ontwerp. In vergelijking met de Husqvarna ziet Robomow er voor mij jonger en frisser uit. Ik hou van de flitsende kleuren in fel rood of grasgroen. De Robomow komt ook sportiever en levendiger over.

Het batterijvermogen:

Het batterijvermogen is bevredigend en de Robomow RC304 heeft veel ontwikkeld in vergelijking met zijn voorganger, de RM510. Een lichte lithium-ferrum-accu wordt weggeveegd van de zware lood-nikkel-accu. Hij weegt aanzienlijk minder, ontlaadt zich moeilijk en heeft een lange levensduur.

Bijzonderheden

Dankzij het modulaire ontwerp van de Robomow RC304 moet de gebruiker gemakkelijk zelf reserveonderdelen kunnen vervangen. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook kosten. Robmow heeft zijn RC304 uitgerust met een turbo-maaimodus. Dit betekent dat zelfs extreem hoge gazons moeiteloos kunnen worden gemaaid. Wanneer de gewenste gazonhoogte is bereikt, schakelt het turbomaaien automatisch uit.

De maaier kan ook zelfstandig werken op verschillende delen van de tuin die alleen door een pad of een strook gazon met elkaar zijn verbonden. Veel andere robotmaaiers bereiken hier hun grenzen. En in krappe ruimtes is de robotmaaier ook te bedienen met een smartphone en de app.
Een ingebouwde regensensor laat de RC304 herkennen wanneer het weer verslechtert, keert vervolgens terug naar de basis en hervat zijn werk.

Conclusie:

Robomow heeft een grote stap voorwaarts gemaakt met de nieuwe productlijn die in 2014 verscheen. Veel problemen zoals het zware gewicht van de RM of de RL zijn weggenomen. Ook aan de bundel werd gewerkt en er waren uitstekende successen en veranderingen. Het moderne design en de moderne techniek met veel instellingen, sensoren en apps passen perfect bij elkaar. Robomow overtuigde ons en liet zien dat het op weg is om de beste fabrikant van robotmaaiers ter wereld te worden.

Robomow RC304 Robotgrasmaaier Batterij/Accu grasmaaier

★★★★★
1.078,50  out of stock
as of oktober 20, 2023 9:26 am

Features

Merk Robomow
Gazonoppervlakte 400m²
Maaibreedte 28 cm
Diefstalbeveiliging Ja
Regensensor Ja
Dockingstation Ja
Product afmetingen (h x b x l) 21 x 63 x 46 cm
Fabrieksgarantie 2 jaar
Service type Carry-in
Kan zelfstandig met internet verbinden Nee
App vereist voor gehele functionaliteit Nee
Bediening via mobiele app Ja
Gewicht 2060 g
Product gewicht 10.3 g
Taal handleiding Engels
Verpakking breedte 80 cm
Verpakking hoogte 54 cm
Verpakking lengte 33 cm

400m² | 2 jaar fabrieksgarantie

Robomow Robotmaaier RC304U

470,92  out of stock
as of oktober 20, 2023 9:26 am

Features

Merk Robomow
Gazonoppervlakte 1000m²
Maaibreedte 28 cm
Mulchfunctie Ja
Diefstalbeveiliging Ja
Regensensor Ja
Dockingstation Ja
Product afmetingen (h x b x l) 21 x 46 x 63 cm
In de doos Alle toebehoren: doe het zelf pakket. Instructie boekje, laadstation, voedingskabel, begrenzingsdraad, draadpinnen en robotmaaier
Fabrieksgarantie 2 jaar
Kan zelfstandig met internet verbinden Ja
App vereist voor gehele functionaliteit Ja
App werkt op besturingssysteem Niet van toepassing
Delen van gebruikersgegevens vereist Informatie niet beschikbaar
Wifi vereist Informatie niet beschikbaar
Bluetooth vereist Ja
Mobiele data verbinding mogelijk Ja
Betaalde diensten vereist Niet van toepassing
Compatibel met Informatie niet beschikbaar
Introductiejaar 2019
Ondersteuning met updates Informatie niet beschikbaar
Bediening via mobiele app Ja
Gewicht 21.60 kg
Product gewicht 18 g
Taal handleiding Universeel
Verpakking breedte 80 cm
Verpakking lengte 33 cm

1000m² | 2 jaar fabrieksgarantie

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Shopping cart