Gardena Robotmaaier R70Li review

GARDENA R70Li: Wanneer het gazon zichzelf maait

Wie nog geen robotmaaier heeft, zal snel wennen aan deze technologische vooruitgang. Waarschijnlijk het grootste verschil met zelf maaien: de robot doet zijn werk continu zonder te mopperen op individueel gedefinieerde tussenpozen, het achteraf verzamelen van het maaisel is niet nodig, omdat het gras zo fijn wordt gemaaid door het gazon elke dag te maaien dat het gewoon in de grond ‘verdwijnt’ “. Dit vereist in het begin wat werk bij het installeren van de grasmaaier omgeving. De moeite is het echter waard, want daarna kan de tuinbezitter zich op zijn gemak voelen op het terras en kijken hoe de GARDENA R70Li robotmaaier het werk doet dat u vroeger zelf moest doen.

GARDENA R70Li: functies van de robotmaaier

De robotmaaier GARDENA R70Li zorgt voor een gelijkmatig maaipatroon bij het dagelijks maaien van het gazon, terwijl de robotmaaier het gazon willekeurig veegt. De scherpe messen zorgen voor voorbeeldig zuivere sneden. In tegenstelling tot traditionele grasmaaiers wordt het gras niet “afgehakt” maar daadwerkelijk gemaaid. Zo fijn dat het gemaaide gras tussen de stengels valt en daar als fijne mulch uiteenvalt tot natuurlijke mest.

Een extra afdekplaat boven het messenblok van de GARDENA robotmaaier R70Li vermindert het binnendringen van vuil en daarmee de schoonmaakwerkzaamheden voor de eigenaar. Opmerkelijk is ook de geïntegreerde diefstalbeveiliging van de GARDENA R70Li via pincode. Als iemand probeert de maaier omhoog te brengen voordat deze is gestopt en de pincode is ingevoerd, klinkt er een alarm. Een bijbehorend briefje is op de behuizing van de robot bevestigd. Als de GARDENA R70Li-robotmaaier online is geregistreerd, plaatst de fabrikant de robotmaaier op de rode lijst en voert hij geen onderhoudsmaatregelen uit voor het apparaat.

GARDENA Robotmaaier R70Li - gazons tot 700m²

1.199,90 out of stock
Laatste update was op: oktober 23, 2023 2:29 pm

700m² | 2 jaar fabrieksgarantie

Lichte, compacte robotmaaier R70Li

De R70Li wordt goed verpakt geleverd. Na het uitpakken van de grasmaaier ligt een visueel buitengewoon aantrekkelijk apparaat voor u. Het is grijs en zilver van kleur, waardoor het zich onderscheidt van het typische turkoois van andere GARDENA tuingereedschap. Alleen de rode STOP-knop aan de bovenkant valt op. Hoewel hij niet direct de felbegeerde Red Dot Design Award won, heeft de GARDENA R70Li er net zo goed recht op als zijn “uitstekende” broer, aangezien beide robots er bijna identiek uitzien.

Gewicht

Door zijn relatief smalle maaibreedte van slechts 17 centimeter is de GARDENA R70Li vrij klein, wat ook een positief effect heeft op het lage totaalgewicht van 7,7 kilogram. Dit maakt het een van de lichtste robotmaaiers in het veld. De totale afmetingen zijn 580 x 460 x 255 millimeter. Dit compacte formaat heeft voordelen voor een robotmaaier op complexe percelen, waardoor het voordelen biedt in vergelijking.

Leveringsomvang

Naast het apparaat en het laadstation inclusief stroomkabel wordt de R70Li geleverd met 200 meter begrenzingsdraad, 400 bevestigingshaken, drie extra messen, vier connectoren en vijf aansluitklemmen. Extra kabels en haken zijn apart verkrijgbaar als er meer materiaal nodig is. Inbedrijfstelling is eenvoudig met de bijgevoegde en goed geïllustreerde korte instructies.

Installatie en inbedrijfstelling van de GARDENA R70Li robotmaaier

Als het te maaien perceel zich op een helling bevindt of als het gazon naar het terras stijgt, kan de robotmaaier hellingen tot 25 procent aan. In optimale omstandigheden creëert de GARDENA R70Li ongeveer 700 vierkante meter gazon. Oneffenheden in de grond zijn iets minder goed; hier kan de intelligente grasmaaier vast komen te zitten. Dit is echter ook het geval bij andere intelligente grasmaaiers. Als u uw gazon aan een intelligente robotmaaier toevertrouwt, moet u in het begin wat werk investeren – dit omvat ook het verwijderen van grotere oneffenheden in het gazon. Zodra dit is gebeurd, kan de robotmaaier in gebruik worden genomen.

De GARDENA R70Li wordt in gebruik genomen in de volgende 7 stappen:

  • Opzetten en aansluiten van het laadstation. De transformator heeft een 230 V stopcontact nodig
  • Opladen van de accu en leggen van de begrenzingskabel in het gazon. De kabel moet van begin tot eind een lus vormen waarin de robotmaaier beweegt
  • Sluit de grensdraad aan op het GARDENA R70Li-laadstation
  • De begeleidingsdraad leggen en aansluiten. Deze kabel wordt gebruikt om de robotmaaier te helpen zijn weg terug naar het laadstation te vinden
  • De GARDENA R70Li robotmaaier starten om de startsequentie te starten en vervolgens de robotmaaier stoppen
  • Pas de robotmaaier aan de tuin aan met instellingen zoals maaitijd en timerfuncties voor de dagen waarop de robotmaaier moet werken
  • Test de robotmaaier door nauwe doorgangen – belangrijk om te bepalen of de robotmaaier ook in nauwe doorgangen de weg terug naar het laadstation kan vinden

Wat is compatibel met de intelligente robotmaaier GARDENA R70Li?

De GARDENA robotmaaier R70Li is een beproefd model dat sinds 2012 in gebruik is. Helaas heeft dit een ietwat negatief effect op de compatibiliteit met Amazon Alexa en Google Assistant. Kortom: hij kent zijn twee assistent-collega’s niet uit de smarthome-sector. Helaas is er ook geen smartphone-app voor de GARDENA R70Li. Dit betekent dat het niet mogelijk is om de bedrijfsstatus te controleren via spraakopdrachten of smartphone-app of om de GARDENA R70Li robotmaaier op afstand te bedienen.

Stille robotmaaier met zeer goede maaiprestaties

Met slechts 60 decibel (A) is de GARDENA R70Li een van de stillere apparaten in zijn klasse. Het is daarom gemakkelijk mogelijk om hem tijdens de lunch of in het weekend te laten maaien zonder uzelf of de buren te storen.

Desalniettemin biedt de robotmaaier zeer goede maaiprestaties. Het snijsysteem van de R70 Li bestaat uit drie scheermesjes die op een draaitafel draaien. De graspunten worden zeer nauwkeurig en gelijkmatig gemaaid. Bij frequent gebruik moeten deze maaimessen elke twee tot drie maanden worden vervangen om rafelen van het gazon te voorkomen. De kleine robot kan goed overweg met glooiende percelen en kleine hellingen in de tuin. De limiet hier is ongeveer 25% helling, dus het gazon mag niet steiler zijn.

Conclusie GARDENA R70Li Betrouwbare robotmaaier met kleine extra’s

Als u nog geen robotmaaier heeft, is de GARDENA R70Li een robotmaaier die snel uw beste vriend zal worden in het tuinseizoen. De automatische grasmaaier werkt betrouwbaar en creëert ook middelgrote gazons. De voorbereiding is wat tijdrovend, maar als de tuin eenmaal is voorbereid op de GARDENA R70Li, kunt u het gazon veilig aan de robot overlaten. De ingebouwde diefstalbeveiliging zorgt ervoor dat je geen schuldig geweten hebt als je het tuinhulpje alleen laat werken. De verkoopprijs van de GARDENA R70Li ligt nu ruim 600 euro onder de adviesprijs toen deze werd gelanceerd, wat de robotmaaier een goede prijs-prestatieverhouding geeft.

GARDENA Robotmaaier R70Li - gazons tot 700m²

★★★★★
1.199,90  out of stock
as of oktober 23, 2023 2:29 pm

Features

Merk GARDENA
Gazonoppervlakte 700m²
Maaibreedte 17 cm
Mulchfunctie Ja
Diefstalbeveiliging Ja
Regensensor Nee
Dockingstation Ja
Product afmetingen (h x b x l) 26 x 46 x 58 cm
In de doos • Robotmaaier R70Li • Oplaadstation • Stroomkabel • 200 m begrenzingskabel • 400 haken • 3 reservemessen • 7 verbindingsstukken • 5 aansluitklemmen • Uitgebreide Nederlandstalige gebruiksaanwijzing en installatievideo
Fabrieksgarantie 2 jaar
Service type Carry-in
Bediening via mobiele app Nee
Gewicht 16500 g
Product gewicht 7700 g
Taal handleiding Nederlands
Verpakking breedte 530 mm
Verpakking hoogte 355 mm
Verpakking lengte 690 mm

700m² | 2 jaar fabrieksgarantie

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Shopping cart