Een robotmaaier kopen – waar moet u op letten?

Als u heeft besloten een kleine tuin helper te kopen en een robotmaaier wilt kopen, vindt u hier wat informatie waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf. Aangezien er inmiddels een groot aantal robotmaaiers is, kan het lastig zijn om het overzicht te behouden. Maar het is nog erger als u zich haast om te kopen en uiteindelijk een ongeschikte robotmaaier voor uw tuin krijgt. Om dat niet te laten gebeuren, zullen we u kort de belangrijkste dingen vertellen.

Een robotmaaier kopen – waar u op moet letten!

Over het algemeen hoef je nergens echt op te letten bij het kopen van een robotmaaier. Afhankelijk van het model zijn er natuurlijk enorme verschillen, maar dit zijn alleen functies en kleine dingen die uiteindelijk niet per se relevant zijn. Twee punten zijn bijzonder belangrijk en die willen we u hier graag toelichten.

Grootte van de tuin

De grootte van je tuin is het belangrijkste punt waar je zeker rekening mee moet houden bij het kopen van een robotmaaier. Als je de individuele modellen al hebt bekeken, heb je zeker al gemerkt dat er hier grote verschillen zijn. De kleine robotmaaiers zijn geschikt voor oppervlakten tot 200 vierkante meter, terwijl de grote modellen duizenden vierkante meters kunnen maaien.

Bij het specificeren van de grootte van de robotmaaier is het gebied dat de robot in één kan maaien echter niet bedoeld, dus begrijp het niet verkeerd! Het is allereerst de lengte van de ingesloten begrenzingslus. Deze moet je in de tuin leggen zodat de robot precies weet waar hij kan maaien en rijden en waar niet.

Als je gazon bijvoorbeeld 400 vierkante meter groot is en jij beslist door de vele goede functies van de Bosch Indego 350 Connect robotmaaier, loop je tegen problemen aan. Velen denken dat de paar vierkante meters niet belangrijk zijn, maar dat is niet juist, want de levering omvat slechts één kabel voor maximaal 350 vierkante meter. Kortom, u kunt uw tuin niet helemaal “afschermen”, waardoor er ergens een vrije ruimte overblijft. Hierdoor kan de robot eventueel ontsnappen en uit uw tuin breken. U moet daarom bijzondere aandacht besteden aan het gebied dat de robotmaaier kan maaien.

Helling in de tuin

Als je een robotmaaier koopt en je hebt hellingen in je tuin, zorg er dan voor dat de robotmaaier deze aankan. Welke hellingen kan een robotmaaier beklimmen? De vraag kan niet duidelijk worden beantwoord, omdat deze afhangt van het betreffende model. Goedkope robotmaaiers doen minder dan dure robotmaaiers van hoge kwaliteit, wat op de een of andere manier logisch is, toch? In principe kunt u echter uitgaan van een gemiddeld stijgingspercentage van 20-25%. Bijna alle modellen kunnen deze helling aan. Goede modellen kunnen zelfs hellingen tot 45% aan.

Aandacht! Word niet voor de gek gehouden! In de meeste gevallen wordt de mogelijke helling die een robotmaaier kan nemen, weergegeven in procenten (%). Maar dit komt niet overeen met de graad (°). De fabrikanten doen dit omdat ze een hogere procentuele waarde krijgen en dat ziet er voor de klant beter uit. Dus 25% is slechts 14 °. houd hier rekening mee bij het kopen van een robotmaaier!

Welke robotmaaier is de juiste?

Welnu, er zijn veel modellen om aan te bevelen. U moet zelf beslissen welke robotmaaier voor u geschikt is. Let bij het kopen gewoon op de volgende punten, die we hier voor u op een rij hebben gezet en u vindt snel de juiste voor uw tuin. We hebben ook een koopgids voor robotmaaiers geschreven, waar we u kunnen helpen bij de aankoopbeslissing. Als je niet hebt gevonden wat je zoekt, kijk er dan eens naar.

Waar robotmaaiers kopen?

Kortom, je kunt een robotmaaier in elke tuinhandel kopen. Het nadeel hiervan is dat er maar een relatief kleine selectie is en het perfecte model er misschien niet eens is. We raden aan om online een robotmaaier te kopen. De grootste online skeuze heeft als grote voordeel dat er een gigantisch aanbod is en je vrijwel elk model direct kunt krijgen. Met een beetje geluk heb je de robotmaaier de volgende dag bij je en kun je hem gebruiken.

Wanneer je online een robotmaaier koopt, heb je ook garantie. Als u niet tevreden bent met het model, zelfs nadat u het al heeft getest, kunt u het zonder problemen terugsturen en kiezen voor een nieuw exemplaar.

Koop robotmaaiers – de beste modellen

Om het je wat makkelijker te maken om een ​​robotmaaier aan te schaffen, hebben we de meest populaire en beste modellen die momenteel verkrijgbaar zijn bijgevoegd. In onze robotmaaier testen vind je ook de testrapporten voor de afzonderlijke modellen. We raden u aan de lijst voor de eerste keer te bekijken en volgens uw budget te gaan. Mocht je daarna nog twijfelen, lees dan onze reviews, waar je alle details over het model vindt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Shopping cart