Bosch Rotak 32 Li Accu grasmaaier review

De Bosch Rotak 32 LI is het compleet nieuwe model van de accu grasmaaier met een maaibreedte van 32 cm. Het vorige model was al razend populair en we kijken of het Bosch DIY Rotak 32 LI model 2017 het bij kan houden. Er is de afgelopen jaren veel gebeurd op het gebied van accu-grasmaaiers. Vooral Bosch is hier een pionier met veel succesvolle modellen in de LI-serie. De kleinste maaier is de Rotak 32 LI, die we in ons rapport nader willen bekijken. Dit model is zowel beschikbaar als een normale versie als een high-power versie met een dubbele batterijduur. Omdat het kleine model verder technisch identiek is, hebben we voor onze factcheck gekozen voor de krachtigere Bosch Rotak 32 LI High Power. Ook over klantervaringen met de Bosch grasmaaier lees je in ons uitgebreide rapport.

Voordelen van de Bosch DIY Rotak 32 LI accu grasmaaier

– Perfect voor kleinere tuinen, omdat het erg wendbaar en gemakkelijk te manoeuvreren is
– Geen wirwar van kabels en lage emissies
– Een gezondere houding tijdens het maaien dankzij het “Ergoflex-systeem”
– Ingebouwde Syneon-chip zorgt voor intelligent gecontroleerde energie onder alle omstandigheden
– Zeer goed maaien van rand tot rand dankzij de graskam
– Uitgerust met EEM “Efficient Energy Management” voor een langere levensduur van de batterij

Bosch Rotak 32 Li Accu grasmaaier - Met 36V 2.0 Ah accu - 32 cm maaibreedte

211,55 399,00 out of stock
Laatste update was op: oktober 1, 2023 8:11 pm

Gazonoppervlakte: 200 m²

Bosch Rotak 32

89,99 94,99 out of stock
Laatste update was op: oktober 1, 2023 8:11 pm

Met de Rotak 32 van Bosch op je gazon weet je zeker dat je een grasmaaier hebt die gemakkelijk is in gebruik. Daarnaast is hij ook nog eens zeer wendbaar en met zijn 6,8 kilo licht van gewicht. Desalniettemin wordt hij aangedreven door een krachtige 1200 watt Powerdrive motor. Dankzij de 31 liter...

Rotak 32 LI met hoog vermogen voor langere looptijden

De Bosch Rotak 32 LI accu grasmaaier wordt door de fabrikant geleverd in een frustratievrije verpakking. Ook bij het uitpakken merk je meteen het zeer lage gewicht, namelijk slechts 10,2 kilogram. Dit wordt onder meer bereikt door de lichte kunststof behuizing, die toch voldoende stabiliteit biedt en een hoogwaardige indruk geeft. Aan de bovenzijde van de behuizing bevindt zich een praktische handgreep waarmee de grasmaaier gemakkelijk over de hielen kan worden vervoerd of opgetild.

Voordat u de Rotak 32 LI voor het eerst gebruikt, moet deze in een paar snelle stappen op de gewenste maat worden afgesteld. Veel eigenaren waren vooral blij met de individueel verstelbare Ergoflex handgrepen. Dit minimaliseert rugpijn en een slechte houding bij het maaien van het gazon. Zelfs na lang maaien zijn er geen tekenen van vermoeidheid. Het Ergoflex systeem maakt het ook gemakkelijker om de accu-maaier te besturen.

Verschil tussen Rotak 32 LI en Rotak 32 LI High Power

Zoals in het begin al vermeld, is de Bosch Rotak 32 LI verkrijgbaar in twee versies. De versie zonder hoog vermogen is ontworpen voor circa 150 m². Het sterkere model met een hoog vermogen is onbeduidend duurder, maar creëert een tweemaal zo groot gazonoppervlak van maximaal 300 m². Het enige nadeel van de sterkere accu is de daarmee gepaard gaande langere oplaadtijd:

Bosch Rotak 32 LI: 60 minuten (100%), 25 minuten (80%)
Bosch Rotak 32 LI High Power: 120 minuten (100%), 45 minuten (80%)
Wie voor de Rotak 32 LI kiest, heeft doorgaans sowieso een kleinere tuin en kan dit aspect dus verwaarlozen.

Zoals bij alle LI-modellen wordt als batterijtype een lithium-ionbatterij met een spanning van 36 V gebruikt. Wil je toch grotere gazons met de Rotak 32 LI maaien, dan moet je een tweede accu aanschaffen zodat je deze tussendoor snel kunt wisselen.

Instelling maaihoogte en de grasopvangbak

Een grote, rode hendel op het linker voorwiel van de Rotak 32 LI High Power kan gebruikt worden om centraal de gewenste maaihoogte in te stellen. Dit gebeurt in slechts drie stappen tussen de 30 en 60 millimeter. We hadden hier graag wat meer flexibiliteit gehad. De instelling zelf is echter prettig en gemakkelijk met de hand te doen.

Passend bij de smalle maaibreedte heeft de Rotak 32 LI een kleine gras opvangbak met een inhoud van 31 liter. Bij hoog en nat gras kan het voorkomen dat het maaien wordt onderbroken en de mand tussentijds geleegd moet worden. Helaas heeft de mand geen bakniveau-indicator. Tijdens het maaien voelt u echter wanneer de capaciteit van de bak is bereikt.

Speciale kenmerken en gemaksfuncties

De Rotak 32 LI High Power wordt geleverd met enkele handige functies. Dankzij de ingebouwde Syneon-chip wordt het batterijverbruik geoptimaliseerd. De maaier gaat langer mee op één acculading dan vergelijkbare modellen van andere grasmaaier fabrikanten.

De geïntegreerde gazonkam, die het mogelijk maakt om dicht bij de rand te maaien, bevindt zich achter de voorwielen. Er is geen vervelende en tijdrovende nabewerking. Last but not least kunnen de handvatten van de Rotak 32 LI handig worden ingeklapt zodat er niets ontbreekt aan compacte opslag, bijvoorbeeld in de winter. De grasmaaier kan ook worden opgeborgen in een klein prieel of kelder.

De batterijen

Bosch gebruikt ook bewezen lithium-ion technologie met de Rotak 32 LI. De gebruikte accu’s hebben een voltage van 36V en de accu grasmaaier wordt geleverd met een 2.0Ah accu en een oplader. Volgens Bosch kan 80% van de batterijcapaciteit in slechts 56 minuten worden opgeladen in de snelle batterijlaadmodus. Staat het gras wat hoger of is de oppervlakte groter, dan is het raadzaam om een ​​tweede accu ter beschikking te hebben om gedwongen pauzes te voorkomen. De meegeleverde accu kan ook in andere Bosch gereedschappen worden gebruikt.

Conclusie van de Bosch Rotak 32 LI draadloze grasmaaier

Klein maar fijn. De Rotak 32 LI is ideaal voor de kleinere stadstuin. Goed uitgerust met het “Ergoflex-systeem” en de “EEM” (zie hierboven), de technologie is ook state-of-the-art. Het goede vakmanschap en de behoorlijke snijprestaties ronden het “pakket” af. Hier heeft Bosch weer een solide apparaat ontwikkeld voor tuinbezitters.

Bosch Rotak 32 Li Accu grasmaaier - Met 36V 2.0 Ah accu - 32 cm maaibreedte

★★★★★
399,00
211,55
 out of stock
as of oktober 1, 2023 8:11 pm

Features

Aandrijving Accu
Aantal meegeleverde accu's/batterijen 1
Aantal standen 3
Accu/batterij capaciteit in mAh 2000 mAh
Accu/batterij model Accu
Accu/batterij technologie Li-Ion
Draadloos Ja
Elektrisch Ja
Fabrieksgarantie termijn 2 jaar
Geluidsniveau 86 dB
Gewicht 12520 g
Hoogte instelbaar Ja
Inhoud opvangbak 31 l
Inhoud tank 31 l
Maaibreedte 320 mm
Met opvangbak Ja
Mulchfunctie Nee
Oplaadtijd 70 min
Product gewicht 10.4 kg
Rendement 200 m²
Reparatie type Carry-in
Taal handleiding Frans
Uitzonderingen fabrieksgarantie Nu 3 jaar garantie! Registreer binnen 4 weken na aanschaf jouw aankoop op MyBosch-Tools.com. Let op, Bosch Doe-Het-Zelf accessoires, accu's en laders zijn hierbij uitgezonderd.
Verpakking breedte 600 mm
Verpakking hoogte 360 mm
Verpakking lengte 380 mm
Verpakkingsinhoud 36 V/2,0 Ah Li-Ion-accu F 016 800 474 Oplader AL 3620 CV 2 607 225 657
Voedingstype Accu
Voltage 36 V
Zelfrijdend Nee

Gazonoppervlakte: 200 m²

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Shopping cart