Beste paardenbloem bestrijder – wat werkt het beste?

Paardenbloemen zijn breedbladige vaste planten die je alleen kunt verwijderen door de beste paardenbloemmoordenaar te gebruiken. Maar welk type herbicide? Dat zoeken we uit…

Het verwijderen van onkruid zoals paardenbloemen is een heel zware klus. Omdat je er een punt van moet maken om de wortel van de plant zelf te verwijderen. Anders is de kans groot dat paardenbloemen weer teruggroeien. Dus wat is de meest effectieve manier om paardenbloemen te doden?

Gewoon door de beste paardenbloemen bestrijder te gebruiken. Als u denkt dat u het handmatig kunt doen zonder een chemisch of organisch oplosmiddel te gebruiken, verdient u de beste wensen. Want het handmatig verwijderen van de hele plant, penwortel etc. kost veel te veel tijd en moeite. Dus waarom al die moeite doen als je ze net zo gemakkelijk kwijt kunt raken met een geweldige oplossing!

Wat zijn paardenbloemen?

Een paardenbloem is een onkruid, de breedbladige soort. Het is een meerjarige plant die op alle grondsoorten groeit.
Paardenbloemen hebben een diepgewortelde, dikke penwortel. En je primaire taak is om van deze specifieke penwortel zelf af te komen. Als je het eenmaal hebt geëlimineerd, is het onmogelijk om paardenbloemen terug te laten groeien. De penwortel kan weken nodig hebben om te sterven. Het hangt af van de hoeveelheid voeding die gedurende die tijd in de wortel is opgeslagen.

En dit is wanneer je de hulp van de beste paardenbloem bestrijder nodig hebt. U kunt de meeste ervan mogelijk handmatig verwijderen. De kans dat je er een paar mist, is echter vrij groot. Maar niet wanneer u een oplossing voor het doden van paardenbloem gebruikt.

De wetenschap van paardenbloem bestrijders (herbiciden)

Ja, paardenbloem bestrijders werken. Maar voor alles moet u weten hoe herbiciden zoals deze werken.
Over het algemeen zijn herbiciden producten die zijn gemaakt om ongewenste planten te doden. Sommige herbiciden zijn breedspectrum. Dit betekent dat ze al het groene leven dat ze aanraken doden. Dan zijn er selectieve herbiciden. En deze richten zich op een bepaald soort plantenfamilie.

Breedspectrum paardenbloem bestrijders

De breedspectrum versie werkt het beste voor smalle of kleine stroken waar alles moet worden gedood. Er zijn zowel chemische als organische breedspectrum herbiciden. En beide soorten werken zowel op onkruid als op gras. Dit betekent dat ze niet discrimineren. Het is hun taak om al het groen waarmee ze in contact komen te doden.

Dus het gebruik van een breedspectrum paardenbloem bestrijders betekent ook het elimineren van je waardevolle bezittingen in je achtertuin.
Het is ook een zeer sterke oplossing. Dat heeft vaak de neiging de huid te irriteren of te verbranden. Het is dus noodzakelijk om een ​​masker en een paar handschoenen te dragen bij het gebruik van breedspectrum.

Selectieve paardenbloem bestrijders

Dit type herbicide richt zich alleen op breedbladige paardenbloemen. Het is het meest gebruikte herbicide voor dit specifieke onkruid.
U kunt de oplossing rechtstreeks op het oppervlak van uw gazon sproeien. En kijk dan hoe de breedbladige planten afsterven. Terwijl het gras eromheen intact blijft. Selectieve paardenbloemmoordenaars komen ook in de vorm van korrels en poeder.
Maar laat me je vertellen dat deze niet zo krachtig zijn als hun tegenhangers met een breed spectrum. Dat betekent dat je meer dan één applicatie moet uitvoeren. Alleen dan kun je een forse reductie verwachten.

Bovendien vernietigen biologische selectieve paardenbloem verdelgers alleen onkruidzaden. Ze doden het levende onkruid niet, dat bedoel ik. Zelfs een paar chemisch selectieve doen dat niet. Desalniettemin valt niet te ontkennen dat de beste paardenbloemmoordenaar de vorm aanneemt van selectieve variëteit. Zorg ervoor dat u het goed en vaak gebruikt.

Biologische paardenbloem bestrijders

Als u op een milieuvriendelijke manier paardenbloemen wilt doden, dan is dit uw oplossing. Organische herbiciden zoals deze zijn veilig voor huisdieren en kinderen die in de achtertuin rondrennen. Bovendien zijn ze veilig voor uw gazon in het algemeen. In dat geval wil je misschien deze beproefde biologische plus chemische onkruidverdelgers voor paardenbloem eens bekijken.

Maar dan is er de kleine mogelijkheid dat zelfs een organische paardenbloem bestrijder gevaar vormt bij herhaalde toepassingen. Als de organische oplossing azijn bevat, kan dit de grond zuur maken. En te veel hiervan is niet goed voor de bodem.
Onnodig te zeggen dat biologische paardenbloemdoders zeer effectief zijn. Maar dat is alleen als je ze goed gebruikt voor het doden van het juiste onkruid. Vaker wel dan niet behoren ze tot de breedspectrum categorie. En degenen die niet ver gaan als het gaat om het voorkomen van de groei van alleen paardenbloemen. Dit betekent dat ze niet alle soorten onkruid bedekken, wat een goede zaak is.

Het grote nadeel van de biologische versie is dat het de neiging heeft om snel uit te waaien. Dus in het geval van ernstige paardenbloemen, gebruik je uiteindelijk veel van de oplossing. En dat verhoogt de kosten.

Ook belangrijk om op te merken is dat biologische paardenbloem bestrijders het beste werken als het overdag zonnig en warm is. Dat betekent geen regen. En met zonnig bedoel ik dat de temperatuur boven de 20 graden moet zijn om het oplosmiddel het meest effectief te laten werken.

Chemische paardenbloem bestrijders

Chemische verbindingen zijn nauwkeuriger. Maar dan komt de veiligheidsfactor in het gedrang. Dergelijke chemische herbiciden vernietigen ook eetbare planten. Dus als je een hond of kat hebt die op het gras kauwt. Vermijd dan het gebruik van een chemische paardenbloemdoder. Het is ook niet veilig voor mensen totdat de oplossing volledig is opgedroogd.

Ook loop je het risico het grondwater te vervuilen met dergelijke chemische verbindingen. En de krachtige variëteiten van chemische paardenbloemdoders maken geen onderscheid tussen insecten en onkruid. Dat betekent het verlies van in de bodem aanwezige wormen en nuttige bestuivers.

Laatste opmerking:

Dus werkt de beste paardenbloem bestrijder? Ja, dat doet het zeker. Of het nu de biologische of chemische versie is. Hetzelfde geldt voor breedspectrum- en selectieve paardenbloemdoders. Maar houd er rekening mee dat de eerste alles vernietigt waarmee het in contact komt. En dat betekent meer dan alleen paardenbloemen. Het is dus het beste om de selectieve variëteit te kiezen.

Als het gaat om het doden van onkruid, varieert de oplossing. Maar niet in het geval van paardenbloemen. Om ze te elimineren, zijn er tal van producten. Die de klus het meest effectief en snel klaren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Shopping cart